Ľudová svadba – ako by mala vyzerať ?

Stojíte na začiatku svadobných príprav, pričom Vám učarovala predstava prežiť svoj veľký deň v tradičnom ľudovom štýle? Svadby s prvkami folklóru sú momentálne veľmi obľúbené a pritom vždy jedinečné.

Stojíte na začiatku svadobných príprav, pričom Vám učarovala predstava prežiť svoj veľký deň v tradičnom ľudovom štýle? Svadby s prvkami folklóru sú momentálne veľmi obľúbené a pritom vždy jedinečné. V dnešnej dobe tento štýl volí čoraz viac snúbencov a nie len ľudia silne tradične žijúci, či pôsobiaci vo folklórnych súboroch. Slovensko je krásnym krajom plným tradícií a miest, ktorými sa pri príprave môžete nechať inšpirovať.

Svadobné oznámenia

Oznámenia v dnešnej dobe hrajú veľkú úlohu a sú neoddeliteľnou súčasťou svadobných príprav. Bolo by na škodu, ak by motívom neladili. Tradičné oznámenia s prvkami folklóru totiž potešia nejedného člena Vašej rodiny a budú akoby vstupnou bránou do Vášho svadobného dňa, ktorý sa ponesie v duchu tradícií.

 

Svadobné miesto

Nepochybujem, že aj vy ste sa už pre to svoje rozhodli. Určite oproti honosne pôsobiacemu hotelu dávate prednosť kostolíku, či lúke. Stačí toto miesto odeť do sviatočného ľudového šatu, pričom postačia kytičky z poľných kvetov, stužky, či drobné ozdoby z prírodných materiálov. Takéto miesto bude pôsobiť útulne a čarovne zároveň.

Svadobné šaty

V prípade, že kroj nie je pre Vás to pravé orechové, tak bude správnou voľbou zapožičanie, alebo ušitie šiat na mieru. Zvyčajne sa nevesty rozhodnú pre jednoduchší model a doplnia ich detailom vo forme opaska s farebnou ľudovou výšivkou.

Ženích

Tradičký kroj nie je podmienkou. Na trhu nájdete veľké množstvo doplnkov inšpirovaných folklórom. Veľmi pekne pôsobí motýlik, alebo traky doplnené tradičným motívom. Rovnako neprehliadnuteľná bude tradičná ľanová košeľa s ľudovou výšivkou.

Svadobný účes

Nevesty dávajú prednosť prirodzene pôsobiacemu účesu, ktorý býva najčastejšie doplnený živými kretmi. V prípade, že predsa len patríte k odvážnejším nevestám, tak namiesto závoja zvolte partu. Ide o kvetinovú ozdobu do vlasov vo forme venčeka. Častokrát je dodekorovaná stužkami. Vďaka nej sa stanete nevestou, na ktorú sa bude ešte dlho spomínať.

Svadobná kytička

Správnou voľbou určite bude, ak dáte namiesto tradičnej veľkej svadobnej kytice prednosť rozmerovo menšej kytičke z nežných kvietkov. Ak ste si ručne nazbieranou kytičkou nie celkom istí, nechajte si poradiť profesionálnou floristkou.

Svadobná torta

Šikovné cukrárky sa nechávajú taktiež inšpirovať trendami a popri výbere ingrediencií či chutí ich bude zaujímať aj štýl, do ktorého svadbu ladíte. Svadobnú tortu a tradičné koláčiky pripravia presne Vám na mieru.

Pri prípravách by ste však nemali zabudnúť, že ak sa už pre ľudovú svadbu rozhodnete, mala by pôsobiť kompletne a teda byť v tomto štýle od A po Z. Nezabúdajte na pravidlo, že menej je viac a tak to neprežeňte hlavne čo sa týka výzdoby. Zaujať sa dá aj drobným detailom, ktorým sa odlíšite od tuctov klasických svadieb a pritom nebude tá Vaša pôsobiť prehnane a gýčovo.

 

Hovoria o nás

Nezávislé recenzie

Hodnotenie 5/5
Komunikácia je veľmi dobra a ochotná. Aj Vám poradia, ak si nie ste istý. Rýchle dodanie.
16. 04. 2024
Hodnotenie 5/5
Dobrý deň, konfigurácia oznámenia na stránke Pamas bola jednoduchá a sú krásne. Sme veľmi spokojní. Vrelo odporúčam. Ďakujem. ***
20. 04. 2024
Platobné možnosti
Možnosti dopravy