Romantická svadba – 10 najkrajších kaštieľov na Slovensku.

Plánujete romantickú svadbu a hľadáte miesto ako z rozprávky? Máme pre Vás dobrú správu. Nemusíte cestovať ďaleko, aby sa Váš sen stal skutočnosťou. Slovensko vďaka svojej histórii ponúka veľké množstvo miest s krásou čias minulých.

Plánujete romantickú svadbu a hľadáte miesto ako z rozprávky? Máme pre Vás dobrú správu. Nemusíte cestovať ďaleko, aby sa Váš sen stal skutočnosťou. Slovensko vďaka svojej histórii ponúka veľké množstvo miest s krásou čias minulých. Je len na Vás, či sa rozhodnete pre kaštieľ, zámok alebo inú historickú budovu. Na Slovensku je ich hneď niekoľko, ktoré Vás očaria. Prostredia dýchajúce noblesou, výnimočnosťou a nezameniteľnou atmosférou, kde prežijete svoj deň „D“. My Vám ponúkame výber 10tich romantických kaštieľov, určite si jeden zamilujete.

KAŠTIEĽ Betliar

Kaštieľ Betliar sa nachádza neďaleko mestečka Rožňava v obci Betliar a je najnavštevovanejším kaštieľom na Slovensku. Už na prvý pohľad Vás očarí jeho honosnosť s pôvodným zariadením a zbierkami. Park spestrujú jazierka, záhradné stavby, exotické stromy a zvyšky prastarého tisového lesa. Penzión pri kaštieli Betliar vám ponúka plnú organizáciu vášho svadobného dňa. Výzdoba a priestory sú nádherné a isto vám poslúži aj ich ubytovanie.

Betliar

Autor fotografie: Vlado Eliáš

ART HOTEL Tomášov

Art Hotel Kaštieľ je jedinečné hotelové zariadenie, ktoré vzniklo rekonštrukciou jedného z najreprezentatívnejších barokových šľachtických sídiel nachádzajúcich sa v oblasti južného Slovenska. Hotel je situovaný uprostred rozľahlého parku, iba 20 km od centra Bratislavy, na kraji obce Tomášov. Romantické kulisy anglického parku a storočná kaštieľna kaplnka Anjela Strážneho je požehnaným miestom pre VÁŠ najkrajší deň v živote, kde si poviete svoje „ÁNO“.

Tomášov

Zdroj: ART HOTEL Tomášov

CHÂTEAU GBEĽANY

Kaštieľ, ktorého história siaha do polovice 18. storočia. Pôvab, elegancia a splnené želania charakterizujú nadštandardné služby hotela CHÂTEAU GBEĽANY situovaného v zrekonštruovanom barokovom kaštieli uprostred nádherného anglického parku. CHÂTEAU GBEĽANY bol vytvorený v súlade s prírodou a s cieľom ponúknuť svojim hosťom nezabudnuteľný zážitok. Vstúpte do sveta nenápadnej elegancie, kde každý priestor má punc výnimočnosti a luxusu.

Gbeľany

Zdroj: CHÂTEAU GBEĽANY

CHÂTEAU APPONY Oponice

Renesančný kaštieľ šľachtického rodu Apponyiovcov sa po rozsiahlej rekonštrukcii premenil na luxusný 4 hviezdičkový hotel so slávnou knižnicou, plnou vzácnych kníh a jedinečnou štýlovou reštauráciou. V honosnom hotelovom komplexe nájdete veľkorysé sály, štýlové izby a priestorné luxusne vybavené apartmány. Oázou pokoja je anglický park, ktorý Vám ponúka krásne zákutia pre obrad pod holým nebom.

Zdroj: CHÂTEAU APPONY

GRAND CASTLE Liptovský hrádok

Romantické prostredie hradu a kaštieľa v Liptovskom Hrádku je ako stvorené pre svadobné obrady a svadby. Za pekného počasia je svadobčanom k dispozícii nádvorie a nádherný park. Svadobná hostina a zábava sa môže konať v rôznych priestoroch – Dining room, Ballroom, v Reštaurácii Magdalena Zai alebo priamo na nádvorí Hradu a Kaštieľa. Hostia sa môžu kedykoľvek osviežiť prechádzkou po parku.

Zdroj: Grand Castle

THERESIA CHATEAU Bernolákovo

Majestátny barokový kaštieľ v Bernolákove (postavený grófom Esterházym v prvej polovici 18. storočia – nazývaný tiež “slovenským Versailles“) patrí medzi najskvostnejšie barokové stavby na Slovensku a nachádza sa len 16 km z centra Bratislavy. Priestory kaštieľa tvoria úchvatnú kulisu a jeho neopísateľná atmosféra je zárukou rozprávkovej svadby, kde každá nevesta sa bude cítiť ako princezná.

Theresia

Zdroj: THERESIA CHATEAU

CHÂTEAU Béla

Historický kaštieľ Château Béla je výnimočným miestom, ktorého história siaha do dávnej minulosti. Dedinka Belá, v ktorej sa toto unikátne dedičstvo nachádza, sa rozprestiera neďaleko mesta Štúrovo. Romantický hotel ponúka zamilovaným párom čarovné priestory pre ich svadobný deň. Interiér kaštiela je pozoruhodný vďaka prvotriednemu luxusnému štýlu, mimoriadnemu vkusu a materiálom, ktoré boli použité na obnovu. Súčasťou je romantický park.

Béla

Zdroj: CHÂTEAU Béla

Park Hotel Tartuf Beladice

Areálu hotela dominuje Kaštieľ Pustý Chotár, ktorý je spolu s anglickým parkom národnou kultúrnou pamiatkou. Dala ho postaviť šľachtická rodina kráľovského radcu a podžupana Tekovskej župy Karola Jesenského okolo r. 1820. Romanticky pôsobiaci kaštieľ je vhodným priestorom na usporiadanie Vášho nezabudnuteľného svadobného dňa. Ponúka 5 salónikov a reštauráciu s kaviarňou. Svadobný obrad s hostinou je možný pripraviť v interiéri, v exteriéri pod altánkom alebo v parku. Cirkevný sobáš je možné uskutočniť v neďalekom rímsko-katolíckom kostole.

Beladice

Autor fotografie: Ján Čechovský

Kaštieľ Péchy, Lovecký dom & park Hermanovce

„Toskánsko východu“ tak vravia znalci prekrásnej kopcovitej krajine na východe Slovenska. Uprostred trojhektárového anglického parku stojí sídlo rodiny Péchy. Príbeh Kaštieľa Péchy sa začal písať niekedy okolo roku 1772. Objavte atmosféru dávno zašlých čias. Tento súkromný raj sa môže stať miestom vašej nezabudnuteľnej svadby. Rodina a priatelia určite ocenia pokoj, ktorým toto miesto dýcha.

Péchy

Zdroj: Kaštieľ Péchy

KAŠTIEĽ Mojmírovce

Barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce z 18. storočia obklopený anglickým parkom vám dnes ponúka jedinečnú atmosféru, kde sa snúbia kvalitné služby hotela, výnimočné kulinárske zážitky a inšpiráciou pretkané prostredie ideálne pre usporiadanie svadby až pre 300 hostí v priestoroch kaštieľa i pod holým nebom.

Mojmírovce

Zdroj: Kaštieľ Mojmírovce

 

Veríme, že ste si v našom zozname našli svojho TOP favorita a Váš svadobný deň bude jedinečný, ako ste jedineční vy dvaja a vaša láska.

Hovoria o nás

Nezávislé recenzie

Hodnotenie 5/5
Skvele spracovana pozvanka, velmi rychle dorucenie, bezproblemova komunikacia. Velmi pekne dakujem !!!
16. 04. 2024
Hodnotenie 5/5
Komunikácia je veľmi dobra a ochotná. Aj Vám poradia, ak si nie ste istý. Rýchle dodanie.
16. 04. 2024
Platobné možnosti
Možnosti dopravy